1. Home
  2.  » Tarotkaarten ontwerpen

Tarotkaarten
ontwerpen

Je eigen kaartendeck laten ontwerpen

Studio Alterego is het enige ontwerpburau in Blegië die gespecialiseerd is in het ontwerpen van Tarot-, Orakel-, Lenormand-, waarzeg- en coachingskaarten. Voor uiteenlopende spirituele ondernemers mochten wij meerdere kaartendecks ontwerpen. Onze werken hebben inmiddels geleid tot samenwerkingen met internationale uitgeverijen. 

Ben je van plan om een kaartendeck te ontwerpen, dan begeleiden en adviseren we jou tijdens dit proces. Wil je je kaartendeck vanaf ‘scratch’ laten ontwerpen en uitgeven, dan kunnen wij jou ook hiermee helpen. 

Daarnaast hebben wij connecties met uitgeverijen en dit zowel in België, Nederland en buiten europa. 

Een kaartendeck uitgeven

Een kaartendeck uitgeven is een proces van geduld, kennis, inzichten én ervaring. Vooraleerst is het belangrijk om een concept te bedenken die werkt. Vervolgens is een marktonderzoek onontbeerlijk om te kijken wat er al bestaat en of het concept zal aanslaan bij een breed publiek. Heel wat mensen willen een eigen kaartendeck ontwerpen, gebruiken letterlijk stockfoto’s, plaatsen deze op een kaartformaat, laten ze drukken, en voila: ze hebben een eigen kaartendeck ontworpen. Een dergelijke aanpak druist in tegen alle copyright wetgevingen. Met anderen woorden: het gebruik van stockfoto’s, om er verdiensten en winsten uit te halen is strafbaar. Wie de algemene voorwaarden op deze stock websites leest, zal zien dat er bijzondere voorwaarden zijn om anderen iemand anders zijn beeldmateriaal voor wederverkoop aan te beiden.

 

Een aantal ontworpen kaartendecks door Studio Alterego

Pin It on Pinterest