1. Home
  2.  » Online marketing

Online
Marketing

Adverteren op Facebook

Studio Alterego vertaalt jouw reclameconcept naar een concrete online Facebookcampagne. Als grafisch ontwerpbureau, gespecialiseerd in UI/UX design, webdesign en zoekmachineoptimalisatie, hebben wij alle skills in huis om je product én merk visueel sterk neer te zetten. Middels een adequate en doeltreffende aanpak, brengen wij je doelgroep naar je website.
 

Adverteren via Google

Google Adwords (Google Ads) is hét advertentieplatform van Google. Naast zoekmachineoptimalisatie middels SEO, mag adverteren via Google niet ontbreken in je marketingstrategie. Met Google Adwords worden doelgerichte tekst- en beeldadvertenties strategisch ingezet zodat je optimaal kan inspelen op de zoekopdrachten van je potentiële klanten. Wij zorgen dat de zoekintentie van je klant, hand in hand gaan met je Google Adwords advertentie.

De voordelen van online adverteren

  • Meetbare resultetn waardoor je nóg beter kunt inspelen op het zoekgedrag van je klanten
  • Je bepaalt zelf het budget
  • Je kan je advertenties baseren op locatie en interesses
  • Je genereert meer bezoekers
  • Je ontvangt meer leads en nieuwe klanten
online-marketing-studio-alterego

Adverteren via Google Adsense

Google Adsense is het advertentieplatform van Google. Met dit displaynetwerk kunnen website-eigenaars advertenties op hun website en blog plaatsen. Adverteerders plaatsen hun advertenties op websites van derden en de website-eigenaar krijgt hier een vergoeding voor. Wanneer je een Google Adsense account hebt aangemaakt, heb je de mogelijkheid om onbeperkt websites aan je account toe te voegen. Je kan alle advertentieweergave per website naar wens aanpassen. Je hebt de keuze uit automatische advertenties en advertenties die je handmatig op je website plaats.

Automatische versus handmatige advertenties

Wanneer je wil starten met Google Adsense is het belangrijk om te weten dat je een stukje code aan je website moet toevoegen. Deze code zorgt voor een correcte koppeling tussen je website en je Google Adsense account. Vervolgens kan je per domeinnaam kiezen of je automatische of handmatige advertenties wil weergeven.

adsense-logo-studio-alterego

Automatische advertenties

Automatische advertenties zijn advertentieblokken die Google automatisch op je website plaatst. Het nadeel hiervan is dat je zelf niet de keuze hebt waar de advertenties worden weergegeven wat kan leiden tot een website met véél advertentieblokken. Het voordeel is dat je op deze manier maximale inkomsten kan genereren.

Handmatige advertenties

Handmatige advertenties zijn advertentieblokken die je handmatig aan je blog of website toevoegt. Het voordeel hiervan is dat jij zelf de regie in handen hebt waar je je advertenties wil laten weergeven. Het nadeel is dat je een basiskennis programmeren moet beheersen zodat je de stukjes Adsense-code op de juiste manier plaatst.

Geld verdienen met Adsense

Niet ieder onderwerp scoort even hoog in Google. Het goede nieuws is dat Google voor iedere websitebeschikbare advertenties heeft. Het verdienmodel is sterk afhankelijk per onderwerp en advertentie. Zo verdien je een bedrag voor het aantal weergaven dat een advertentie op je website wordt weergegeven en verdien je een hoger bedrag als iemand daadwerkelijk op de advertentie klikt. Hoe meer bezoekers dat je website maandelijks trekt, hoe meer geld je met Google Adsense kan verdienen. Concreet betekent dit dat je op je website advertentieruimten voorziet voor externe adverteerders die jou betalen om te verschijnen op je website. Hoe hoger het aantal bezoekers, hoe meer inkomsten je met Adsense genereert.

Praktijkvoorbeeld

Sinds een aantal maanden passen we voor B-zen magazine dit verdienmodel toe met handmatige advertenties die Studio Alterego zelf op de website van B-zen plaatst. Hier zie je de verdiensten van B-zen magazine van de afgelopen 7 dagen en de laatste uitbetaling door Google zelf.

google-adsense-studio-alterego-reclame

Pin It on Pinterest