1. Home
  2.  » Logo en huisstijl

logo &
huisstijl

Een eerste positieve indruk is van essentieel belang voor iedere onderneming. Jouw logo vertegenwoordigt je merk waar je voor staat, je bouwt hiermee professionaliteit en geloofwaardigheid op.

Een sterk logo verleent een kwaliteitsgarantie aan een product of dienst. Dit draagt bij tot het groeien van je naamsbekendheid en imago. Het is belangrijk dat je inspeelt op de behoefte van je doelgroep, want een logo is het eerste wat de buitenwereld van jou te zien krijgt. 

Studio Alterego is gespecialiseerd in logo-ontwerp die jouw doelgroep aanspreekt. Hierdoor zal je onderneming opvallen en de nodige exposure én leads genereren. 

Wij pikken in op de essentie van je onderneming en kijken waar je het beste mee kan uitpakken.

Heb je een logo die aan vernieuwing toe is, dan kunnen wij jouw huidig logo restylen en moderniseren.

huisstijl-ontwerpen

De kenmerken van een huisstijl

Een huisstijl bestaat uit gepaste kleuren, lettertypes en een opmaak die zich volledig richt op jouw onderneming.

Deze elementen worden vertaald naar drukklare documenten (visitekaartjes, naamkaartjes, briefoofd, facturatiepapier, cadeaubonnen, briefomslagen, stickers, e‑mailhandtekening, etc). Dit zijn de belangrijkste onderdelen van een huisstijl.

De huisstijl wordt vastgelegd in een huistijlgids die waakt dat al deze onderdelen correct en consequent worden toegepast zonder identiteitsverlies.

Studio Alterego is gespecialiseerd in het ontwerpen van huisstijlen. Met huisstijldocumenten kom je professioneel over. Je ontwikkelt een vertrouwensband met je klant wat zorgt voor een sterk imago.

 Huisstijldocumenten

  • Het logo
  • Briefhoofd
  • Facturatiepapier
  • Visitekaartjes
  • Bedankkaartjes
  • Aangepaste kleuren
  • Aangepaste typografie

Naast deze elementen kan je ervoor kiezen om een flyer, brochure, folder, notitieblokken, vouwmappen, etc te laten ontwerpen op basis van je huisstijl. 

Wanneer introduceer je een huisstijl?

  • Voor de start van jouw onderneming: zorg er altijd voor dat bij het lanceren van je bedrijf, je logo en huisstijl zijn afgewerkt.
  • Als er veranderingen plaatsvinden: beslis je om je logo te moderniseren of te veranderen, dan is het belangrijk om dit in je huisstijlengids en in al je overige communicatiedragers aan te passen.

Als je de gewenste doelgroep niet aantrekt: merk je dat je onderneming het gewenste publiek niet aantrekt? Dan is het raadzaam om je logo en huisstijl aan te passen en af te stemmen op je doelpubliek. 

Pin It on Pinterest