1. Home
  2.  » 
  3. SEO optimalisatie
  4.  » Google mijn bedrijf: de kracht van lokale SEO

Google mijn bedrijf: de kracht van lokale SEO

door | mei 10, 2022 | SEO optimalisatie

Google mijn Bedrijf is een gratis tool om je lokale SEO te optimaliseren. Wanneer je een bedrijf runt (groot of klein), dan is het van essentieel belang dat nieuwe- en potentiële klanten jou kunnen vinden. Om daartoe te komen heeft Google een platform ontwikkeld waar je gratis met jouw onderneming op de kaart van Google Maps verschijnt. De moeite waard om hier aandacht aan te besteden. 

Specifieke zoekopdrachten

Het zal je wellicht niet ontgaan zijn dat mensen tegenwoordig zoeken met specifieke zoekopdrachten. Op basis van ‘die’ specifieke zoekwoorden zal Google de meest relevante- en lokale bedrijven uitlichten op een kaart. Al deze zichtbare bedrijven worden getoond in de resultaten van Google en genereren hiermee ook de meeste kliks naar je website. Het is dus aangewezen om van deze GRATIS tool gebruik te maken!

Neem deze tips goed in je op en ga aan de slag met Google mijn Bedrijf!

  1. Claim je bedrijfsvermelding op Google. 
  2. Ga de interactie aan met je doelpubliek en post dagelijks nieuwe updates.
  3. Houd je gegevens up-to-date: openingsuren, geldig adres, telefoonnummer, etc…
  4. Voeg foto’s toe over je product, dienst en je bedrijf. Verwijs met een link direct naar je website- of onderliggende pagina. 
  5. Ben je een blogger, voeg dan je blogpost-afbeelding toe en verwijs naar je artikel.
  6. Download de Google mijn Bedrijf app.
  7. Maak gebruik van Google reviews en vraag aan klanten om hun ervaring te delen. Google mijn Bedrijf heeft hier een handige link voor die je in je dashboard kan terugvinden. 

Team

STUDIO ALTEREGO

Full service communicatie- en reclamebureau

Pin It on Pinterest