1. Home
 2.  » Boeken en tijdschriften

boeken &
tijdschriften

Het opmaken van het binnenwerk van een boek en tijdschrift vergt een nauwkeurige, technische en creatieve aanpak. Het is belangrijk om een evenwicht te vinden tussen beeld, typografie en de opmaak. Deze elementen moeten elkaar aanvullen zodat het geheel één samenhangend verhaal vertegenwoordigt.

Bij de opmaak van boeken en tijdschriften werken wij met Adobe Indesign. Alle aangeleverde teksten en beelden worden gebruikt met het oog op een aantrekkelijk én sterk eindproduct. We houden rekening met een logische structuur, de leesbaarheid en de keuze van het lettertype opdat de boodschap op een snelle, heldere en duidelijke manier te lezen is.

huisstijl-documenten-opmaken-training

Het omslagontwerp

Eén van de belangrijkste elementen is het omslagontwerp. De omslag moet in één oogopslag vertellen waarover het boek of het tijdschrift handelt zonder de essentie van je doelgroep uit het oog te verliezen. Het is van essentieel belang dat de cover aansluit bij de inhoud en de boodschap die je wilt overbrengen. Je lezers moeten zich kunnen identificeren met de cover en het binnenwerk. 

Als grafisch ontwerpbureau is Studio Alterego gespecialiseerd in de opmaak van boeken en tijdschriften. Wij verzorgen de volledige lay-out, het omslagontwerp en zorgen ervoor dat het geheel volledig aansluit bij het doelpubliek en wat jij als auteur kenbaar wilt maken.

Onze werkwijze

Allereerst wordt aan de hand van het contactformulier of een telefonisch gesprek een één-op-één afspraak ingepland. Deze afspraak vindt in onze Studio plaats. Samen zullen we je project bespreken en kijken we wat Studio Alterego voor jou kan betekenen.

Voor de omslag van het boek of het tijdschrift worden er een aantal ontwerpen voorgesteld waaruit je kan kiezen. Heb je je keuze gemaakt, dan kan het gekozen ontwerp naar wens worden aangepast.

Een boek uitgeven in eigen beheer

Een boek uitgeven in eigen beheer geeft véél voldoening en erkenning. Hiermee laat je zien dat je een expert bent in je vakgebied. Als selfpublishing-expert  adviseren en begeleiden we jou van a tot z. De wetgeving in België en Nederland stellen een aantal belangrijke wetmatige regels voor aan iedereen die een boek in eigen beheer wil publiceren. Wetten waar je je als Belgische en Nederlandse auteur strikt aan moet houden om eventuele boetes te vermijden.

Studio Alterego ondersteunt toekomstige auteurs bij:

 • de aanvraag van het ISBN-nummer;
 • het wettelijk depot;
 • het online deponeren van je boek;
 • copyright wetgeving;
 • opslagplaats(en) van je boek;
 • je boek in de boekenwinkels (België en Nederland);
 • de gereglementeerde boekenprijs + alle informatie hieromtrent;
 • marketing van je boek;

Is het ontwerp klaar, dan zijn er twee opties:

 • Studio Alterego voorziet jou een drukklare PDF volgens de specifieke aanleverspecificatie van je gekozen drukker.
 • Indien je het drukwerk wilt uitbesteden nemen wij deze taak volledig op ons. Wij werken samen met drukkers gespecialiseerd in het drukken van boeken of tijdschriften. Het drukwerk wordt achteraf op een gekozen adres geleverd. 

Pin It on Pinterest